Raamatukogus saab valmistada rinnamärke

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogus valmistatud rinnamärgid.
Raamatukogus valmistatud rinnamärgid. Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Ehkki rinnamärki peetakse tihtipeale poliitkampaaniate vahendiks või firmasümboolikaks, on märk hoopis omamoodi kommunikatsioonivahend. Nüüd saab raamatukogus iga soovija valmistada endale oma rinnamärgi. “Rinnamärgi kujunduse valmistab igaüks ise, kas siis arvuti abil, joonistades või muul moel – ideedele seab piirid vaid looja fantaasia,” ütles Lääne-Virumaa keskraamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa.

Raamatukogu võimaldab tasuta kasutada paberistantsi sobiva suurusega kujundi väljalõikamiseks ja märgipressi. Märgitoorikud saab samuti raamatukogust, kuid nende eest tuleb märgitegijal ise tasuda. Märke saab valmistada kahes mõõdus: diameetriga 37 ja 50 millimeetrit. Kujunduse võib varem välja mõelda või teha kohapeal. Joonistatud kujundusi on võimalik raamatukogus paljundada skanneri abil.

Nõelkinnitusega rinnamärk, mis patenteeriti juba 1896. aastal, oli nõukogude ajal populaarne kollektsioneerimise objekt ja pea igas kodus rippus seinal märgivaip. Tänapäeval kasutatakse neid juba kõikjal. Märgi abil saab igaüks väljendada oma identiteeti ning see on omamoodi kommunikatsioonivahend. Seega võib märk kanda sõnumit, sümbolit, nime, rolli või olla lihtsalt ilus.

Projekti “Kunst raamatukokku” toel soetatud märgipress asub raamatukogu kolmandal korrusel laste- ja noorteosakonnas. Pressi kasutamine on jõukohane igaühele, juhendamist ja abi saab raamatukoguhoidjalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles