Teatrikinos linastub Eesti rattaproffidest rääkiv dokumentaalfilm

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe. Kaader dokumentaalfilmist "Mäed, mida polnud".
Rein Taaramäe. Kaader dokumentaalfilmist "Mäed, mida polnud". Foto: Allfilm

Alates täna õhtust linastub Rakvere Teatrikinos värske Eesti dokumentaalfilm "Mäed, mida polnud". Täispikk linateos jutustab Eesti rattaproffide Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti teekonnast pisikesest Vändra alevist maailma tippseltskonda.

Isiklik, inimlik ja inspireeriv film viib ajas tagasi ning näitab, mida ja millise hinnaga on võimalik saavutada suure tahtejõu toel profispordi karmis maailmas.

Vaatajate ette jõuavad pildid perifeersetest madalatest maastikest kuni rattaspordi maailmakuulsate mäestike Alpide, Püreneede ja Dolomiitideni. Samuti näeb ratturite argipäeva ja tipptiimide varjatud telgitaguseid.

Allfilmis valminud dokumentaalfilmi režissöör ja stsenarist on spordiajakirjanik, nooruspõlves samuti jalgrattaspordiga tegelenud Ivar Jurtšenko.

Filmi teise linastusnädala 29. novembri seansil on Rakvere teatrikinos külas üks filmi peategelastest Rein Taaramäe. Kaupluse Rattabaas eestvedamisel toimuval kohtumisel on huvilistel võimalik Taaramäega silmast silma kohtuda ning talle küsimusi esitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles