Läänevirulane Mati piketil osalemisest: "Kui mina ei tee, naabrimees ka ei tee, siis keegi otsustab meie eest" (1)

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE pikett Toompea lossi ees läks vägivaldseks, meeleavaldajad kiskusid eurosaadik Indrek Tarandi lavalt alla.
EKRE pikett Toompea lossi ees läks vägivaldseks, meeleavaldajad kiskusid eurosaadik Indrek Tarandi lavalt alla. Foto: Tairo Lutter

Täna riigikogu ees EKRE korraldatud ja väga tuliseks kiskunud ränderaamistikuvastasel meeleavaldusel osalenud läänevirulane Mati [perekonnanimi toimetusele teada] põhjendas oma osavõttu rahulolematusega praeguse valitsuse otsustega.

"Midagi peab muutma. Kui mina ei tee, naabrimees ka ei tee, siis keegi otsustab meie eest," kõneles Mati.

Vahejuhtumit, milles sai kannatada eurovolinik Indrek Tarand, kirjeldas Mati järgmiselt: "Tarand ronis meeleavaldus tarvis püsti pandud lavale, proovis mikrofoni enda kätte rabada ning üritas sotside propagandat teha. Viimaks kutsus ta rahvast kevadistel valimistel sotside eest hääletama. Siis tõmmati eurovolinik lavalt maha ja nii see lugu lõppes."

Ränderaamistiku vastu võtmise mõjutamise kohta ütles Mati, et seal ei ole midagi enam saavutada, sest tagatubades on kõik ammu kokku lepitud.

"See [piketil osalemine – toim.] oli oma meelsuse näitamine, muud midagi. Kui ränderaamistik riigikogus otsustamisele läheb, on see otsus tehtud. Küll aga annab see kevadisteks valimisteks mõnele inimesele suuna, kelle poolt või kelle vastu hääletada," rääkis Mati.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Lääne-Virumaa ringkonna juht Anti Poolamets luges tänasel meeleavaldusel ette ränderaamistiku tekstist uskumatumaid lõike, et kõik oleksid kirja panduga kursis.

Poolamets leidis, et Euroopas on praegu terroriajastu, mil inimesi aetakse isegi meie naaberriigis peatänaval autodega surnuks. 

"Olukorras, kus kõik peaksid tegelema julgeolekuga, piiride kaitsega, aga tegeletakse hoopis ränderaamistikuga, mis maksimaalselt panustab migratsiooni ning hägustab legaalse ja illegaalse immigratsiooni vahet, on see täiesti vastutustundetu," lausus Poolamets.

Indrek Tarandi ja sotside käitumist üleüldiselt – kohal oli ka täna ametisse asunud siseminister Katri Raik – pidas Poolamets süüdimatuks. 

Riigikogu täiskogu koguneb täna täiendavale istungile, et menetleda ränderaamistiku eelnõu. Enne istungit korraldas EKRE täna kell 10 Toompeal meeleavalduse ÜRO rändepaktiga liitumise vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles