Karjääriretked aitasid Lääne-Virumaa noortel karjäärivalikuid teha 

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarmo Liiver.
Jarmo Liiver. Foto: Marianne Loorents

KredExi karjääriretked avasid Vasta kooli ja Rakvere gümnaasiumi õpilastele võimaluse kohtuda Lääne-Virumaa tööandjatega, et tutvuda piirkonnas karjäärivõimalustega. Noored käisid külas ujuvkaisid tootva Top Marine, poorbetoontooteid valmistava Bauroci ja elementmajade tootja Production House'i juures.

Vinnis elementmajade tootmisega tegeleva Production House'i tegevjuht Margus Nisumaa peab selliste karjääriretkede korraldamist väga vajalikuks. "Karjäärivaliku tegemine on noortele üks raskemaid otsuseid ja meil on hea meel, kui saame tutvustada meie ettevõtte tegemisi," rääkis Nisumaa. "Õpilaste külaskäigud töötavatesse ettevõtetesse annavad positiivset sidet nii õpilastele kui ka tulevastele tööandjatele. Tööandjad ootavad pikisilmi noori, kes on saanud lisaks teooriale ka reaalset praktilist õpet," lisas noortega kohtumise järel Nisumaa.

Vasta kooli õpilased polnud varem ettevõtetes külas käinud. Õpilaste sõnul andsid sealsed kohtumised neile hea ülevaate, kui palju ametikohti ettevõtetes on. Noortele avaldas külastatud ettevõtetes põneva töö kõrval kõige enam muljet uuenduslike seadmete ja masinate kasutamine, sõbralik ja avatud suhtlemine ning ka see, et noored on ettevõtetesse oodatud. Pärast ekskursioonipäeva kinnitasid noored nagu ühest suust, et soovivad ka tulevikus ettevõtetesse külaskäike ette võtta.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Jarmo Liiveri sõnul annavad karjääriretked noortele ainulaadse võimaluse kokku puutuda reaalse tööeluga. "Selliseid teadmisi, mida õpilased saavad vahetus kontaktis tööandjatega nende töökeskkonnas, pole õpilastel koolipingist kuidagi võimalik saada. Karjääriretked avardavad noorte arusaamisi tulevikuvõimalustest ja aitavad paremini ka karjäärivalikuid teha," rääkis Jarmo Liiver.

Sel aastal neljandat korda toimunud karjääriretkede projekti korraldab KredEx. Karjääriretki tehakse kaheksas maakonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles