HKScani tegevjuht ja nõukogu esimees said ametist vabaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari Latvanen.
Jari Latvanen. Foto: Sander Ilvest

Soome lihatootja HKScan vahetab välja nõukogu esimehe Mikko Nikula ja tegevjuhi Jari Latvaneni, kuna ettevõte pole suutnud oodatud moel kasumlikkust parandada.

Mõlemat juhti asendab senine nõukogu liige Reijo Kiskola, teatas HKScan börsile.

Jari Latvanen juhtis HKScani 2016. aasta 31. oktoobrist. Paar kuud hiljem lõpetati leping Eesti üksuse juhi Teet Soormiga, kelle asemel juhib Rakvere Lihakombinaati ja Talleggi nüüd Anne Mere.

Eesti suurim seakasvataja HKScan nõuab koos tütarfirmaga Rakvere Farmid oma eksjuhilt Teet Soormilt Harju maakohtus kolmes erinevas hagis kokku üle 4,8 miljoni euro.

Ettevõtte hinnangul on eksjuhid Soorm ja Mati Tuvi tasunud endale väljateenitud aastaboonuseid, tehes nimetatud makseid OÜ Laventra poolt esitatud teenusearvete alusel olukorras, kus see firma tegelikkuses käsunduslepingu alusel mingeid teenuseid ei osutanud.

HKScan on Soome peakontoriga Põhjamaade lihatootja, mis toodab ja turustab sea-, veise-, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. Möödunud aastal teenis kontsern 1,8 miljardi euro suuruse käibe juures 18 miljonit eurot kahjumit.

Eestis kuulub HKScani kontsernile Rakvere Lihakombinaat ja Tallegg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles