Uksetootja JELD-WEN kasum vähenes kolmandiku võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS JELD-WEN Eesti.
AS JELD-WEN Eesti. Foto: Meelis Meilbaum

Uksetootja JELD-WEN Eesti AS-i müügitulu kasvas mullu 4,7 protsenti 68 miljoni euroni, kuid kasum vähenes kolmandiku võrra 1 miljonile eurole.

Ettevõte märgib majandusaasta aruandes, et puidutoorme hind hakkas mullu võrreldes 2016. aastaga tõusma ning sama trend jätkub tänavu ja langemise märke pole näha. Hinnatõus on juhatuse hinnangul tingitud turusituatsioonist, sest nõudlus ületab pakkumise.

Valdava osa JELD-WEN Eesti AS-i müügist moodustab eksport teistele kontserni ettevõtetele. Müügitulu suurenemise põhjuseks oli tootmismahtude kasv tulenevalt kontserni teiste ettevõtete nõudlusest.

Ettevõte pakub ukselahendusi: sise- ja välisuksi. Uste põhidisain on eri turgudel sarnane, kuid mõõtmed, sulused ja lengid on kohandatud konkreetse turu standardite järgi.

Mullu investeeris ettevõte 1,5 miljonit eurot, 2016. aastal oli investeeringute maht 100 000 eurot.

JELD-WEN Eesti AS-is töötas mullu taandatuna täistööajale 777 inimest ehk 48 võrra rohkem kui 2016. aastal. Töötajate keskmine kuine netotöötasu vähenes aastaga 1 protsendi võrra 1172 eurole. Bilansipäeva seisuga oli ettevõtte jaotamata kasum 50 miljonit eurot. JELD-WEN Eesti emaettevõte on JELD-WEN A/S, mis on registreeritud Taanis ja kuulub omakorda Ameerikas registreeritud kontserni JELD-WEN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles