Ettevõtlikud õpilased paistsid silma

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa gümnaasium.
Tapa gümnaasium. Foto: Meelis Meilbaum

Haridus- ja teadusministeeriumi ettevõtlikkuskonkursil said parimate sekka ka Rakvere ja Tapa gümnaasiumi õpilased. 

7–10-aastaste õpilaste sotsiaalse teo kategoorias võitsid esikoha Rakvere gümnaasiumi 3.a ja 4.a klassi õpilased, kes kaunistasid oma koolimaja esise lilledega projekti "100 lille, 100 sõpra" käigus. Teise koha said Tapa gümnaasiumi 4.a klassi õpilased Naistevälja kivikalmete korrastamise eest, mida tehti projekti "Pärandivaderid" raames.

11–15-aastaste õpilaste sotsiaalse teo kategoorias pälvis teise koha Rakvere gümnaasiumi 5. ja 2. klassi õpilaste ühiselt korraldatud loterii Rakvere haigla lasteosakonna toetuseks.

Ministeeriumi ettevõtlusõppe programmi juht Kristi Ploom tunnustas võitjaid ning tänas kõiki osalenud õpilasi ja neid juhendanud õpetajaid. "Koolil on ettevõtlikkuse kujundamisel oluline roll," sõnas Ploom. "Õppetöö käigus tekkinud ideest, tehtud loovtööst või projektist võib sündida nii mõnigi elu edasi viiv lahendus."

Auhindade näol on noortel võimalus hankida veel juurde vajalikke teadmisi. TalTech Mektory oli välja pannud spetsiaalselt konkursi finalistidele disainitud inspiratsioonipäeva, Ettevõtlusküla koolitused, sTARTUp Day piletid, samuti olid auhinnaks noorte hulgas populaarsed tehnikavahendid.

Loosiauhinna – STIGO ratta – said endale heategevusliku loterii korraldanud Rakvere gümnaasiumi õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles