Tagurpidi jõulukalender pakub andmisrõõmu

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvi soovitab Triin Varek panna igas peres tarvilikke asju, kuid igatahes peaks seal olema ka maiustusi.
Korvi soovitab Triin Varek panna igas peres tarvilikke asju, kuid igatahes peaks seal olema ka maiustusi. Foto: Kristjan Teedema

Teist aastat korraldab abilinnapea Triin Varek heategevuskampaaniat "Tagurpidi jõulukalender", millega peetakse pühade puhul meeles Rakvere linna lasterikkaid peresid.

"Tagurpidi jõulukalendri" idee on selles, et korvi poetatakse 24 päeva jooksul mitmesuguseid kingituseks mõeldud esemeid: ei nopita asju välja, nagu lapsed advendikalendrist, vaid hoopis pannakse kingitusi korvi sisse. Mõte on nii-öelda maale toodud mujalt maailmast, kuid rakverlased võtsid selle vastu innuga ja möödunud aastal jagati lasterikastele peredele välja 41 jõulukorvi. Kõik korvitoojad ühinesid kampaaniaga Triin Vareki Facebookis jagatud üleskutse järel.

Mullusel korvide kinkimise päeval, kinnitas Triin Varek, jagus kingisaajate silmis üllatust ja tänu tublisti.

Loodetavasti on "Tagurpidi jõulukalender" tänavu veelgi suurema hoo sisse saanud kui mullu, sest täna, kui kampaania lõpuni jäi veel nädal ja Virumaa Teataja oma korvi üle andis, oli nimestikus juba 28 heategijat, kaugeim neist Tallinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles