Esimese advendiküünla süttimist jälgis Rakveres suur rahvahulk

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese advendiküünla süütamine Rakvere Keskväljakul.
Esimese advendiküünla süütamine Rakvere Keskväljakul. Foto: Vladislav Musakko

Esimese advendiküünla süütamist ja jõuluküla avamist kogunes Rakvere Keskväljakule vaatama ootamatult suur rahvahulk. Staažikamad jõulu- ja uusaastatrallide külalised pakkusid lausa, et viimasel viiel-kuuel aastal pole ka uusaastaööl linna keskplatsil nii palju rahvast olnud.

Oli see nüüd intriig jõulukuuskede ümber, Birgiti kontsert või mõnusalt karge talveilm mis rahvast meelitas, aga palju neid igatahes oli, isegi liikumisega oli raskusi.

Avasõnad laususid linnapea Marko Torm ja Rakvere Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen. Seejärel veeresid kaarikus kohale kolm jõuluvana, kes ilmselt ei teadnud, et Rakveres on lund piisavalt ja saanuks ka saaniga tulla. Jõuluvanad tõid tervitusi Pärnust, kus eile toimus Eesti jõuluvanade kongress ja kurvastasid pisut selle üle, et neile mõeldud majake, kus luuletusi kuulata ja lastele pakke jagada, pole veel valmis. Jõulukülaga on natuke asi vist viltu läinud – lubatud kümne majakese asemel oli neid eile õhtuks püsti kuus, aga nendes müüdud ampsudel ja jookidel oli igatahes hea minek.

Väga populaarseks osutusid hobune ja kaarik – seesama, mis jõuluvanad kohale sõidutas. Kulina mõisa ekipaaž tegi lastele lustisõitu, tõsi küll, mitte tasuta: väiksemate laste pilet maksis kaks ja suuremate oma kolm eurot.

Hoburakend on pärit Kulina mõisast. "Hobune on õpetatud, hea rahulik loom," kinnitas Kulinas hobutalu pidav Anti Poolamets, kes teatavasti ka Rakvere linnavolikogu liige. "Lõime talle rauad ka alla, et ei libastuks. Praegu vaatan, et astub päris jõudsalt."

Hobukaarik teeb Rakvere keskväljaku ümbruses lõbusõitu ka järgmistel nädalavahetustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles