Kohalikud omavalitsused saavad küsida teedele investeeringutoetust

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik toetab omavalitsusi teede korrastamisel.
Riik toetab omavalitsusi teede korrastamisel. Foto: Meelis Meilbaum

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson saatis kohalikele omavalitsustele kutse osaleda teede investeeringutoetuse taotlusvoorus, mille maht on kuus miljonit eurot.

Simsoni sõnul ei suuda kohalikud omavalitsused alati ise teedesse piisavalt investeerida, seega tuleb riik appi.

"Regionaalselt on väga oluline, et suurema liikluskoormusega teed saaksid kvaliteetse katte. See tagab nii inimestele, ühistranspordile kui ka ettevõtjatele mugava ja kiire liikumise ning leevendab raskeveokite tekitatud koormust kohalikele teedele," lausus ta.

 Omavalitsused saavad toetust küsida kaheks otstarbeks: teedele, mida läbib transiitliiklus, ja ettevõtlusega seotud teede olukorra parandamiseks. Toetuse saamiseks on vajalik ka omavalitsuse enda panus, omafinantseeringu määr jääb sõltuvalt omavalitsuse põhitegevuse tulust elaniku kohta vahemikku 10-30 protsenti.

Investeeringutoetus makstakse välja 2019. aasta riigieelarvest, taotluste esitamise tähtaeg on 20. detsember. Lisaks saavad omavalitsused riigieelarve seaduse eelnõu kohaselt tuleval aastal 29,3 miljonit eurot valemipõhist toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles