Rakvere liitub suure üleeestilise ühestantsimisega

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta viimasel päeval vallutavad tantsijad Rakvere Keskväljaku. Foto on illustratiivne.
Aasta viimasel päeval vallutavad tantsijad Rakvere Keskväljaku. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

31. detsembril kell 15 liitub Rakvere suure üleeestilise ühestantsimisega.

Aasta viimasel päeval tantsitakse juubeliaasta lõppemise puhul Eesti linnaväljakutel EV 100 algatuse "Eesti tantsib" viimane ühistants. Samaaegne ühestantsimine toimub 16 linnas, kokku oodatakse linnaväljakutele tantsima tuhandeid inimesi. Kell 14 õpetatakse linnaväljakutel kõigile huvilistele tantsusamme.

"Algatus "Eesti tantsib" on läbi juubeliaasta ühendanud tuhandeid inimesi ja toonud puhast rõõmu veel rohkematelegi," ütles EV 100 programmijuht Maarja-Liisa Soe. "Aasta viimasel päeval võtame kingituse "Eesti tantsib" kokku suure ühestantsimisega Eesti linnaväljakutel." 

Ühistantsuks on kokku pandud neli tantsustiili: ballett, sõutants nüüdistants ja eesti tants, mille koreograafideks on Teet Kask, Argo Liik, Külli Roosna, Kenneth Flak ja Liisa Laine.

Algatus "Eesti tantsib" jätkab Soome 100. aastapäeva tähistamiseks ellu kutsutud aktsiooni "Koko Suomi tanssii", mis anti juubelikingitusena üle Eestile. Juubeliaastal on valminud üle saja "Eesti tantsib" tantsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles