Koolitantsule registreerimine on avatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitants. 
Koolitants. Foto: Gertrud Luks

Juubelihooaja Koolitantsu teemaks on "Tants on suurem kui elu" ning tantsude registreerimine on avatud.

Juubeliaastal kutsub festival tagasi tantsu juurte juurde. Juhendajaid ja koreograafe julgustatakse loomisel lähtuma tantsus kõige olulisemast – kehast, rääkima kehakeeles, jätma koju rekvisiidid ja keskenduma sellele, et tantsukunst lähtub eelkõige inimesest.

Žanritest on sel aastal festivalil esindatud tuttavad lastetants, sõutants, tänavatants ja koolitants. Veidi uuendatud kujul – nimelt ühise žanrina – on festivalil eesti ja rahvaste tantsud, jazz-tants ning moderntants. Edasipääsejatena on eelistatud tantsud, mille helikujunduse aluseks on Eesti autorite muusika. Koolitantsu žanr on mõeldud noorterühmadele, kes soovivad end väljaspool tantsukoole ja -stuudioid proovile panna omaloominguliste tantsudega.

Koolitants on ratastel jaanuarist märtsi keskpaigani, mil toimub 14 tantsupäeva. Üle mitme aasta peetakse Haapsalu kultuurikeskuses Läänemaa maakondlikku tantsupäeva ning teist aastat järjest korraldatakse Kuressaares Saaremaa tantsupäev. Finaalsõud toimuvad kolmandat kevadet järjest Eestimaa südames Paides.

Tantsude registreerimine andmebaasis kestab kuni 8. jaanuarini.

Koolitantsul täitub 2019. aastal 25. tegevusaasta. Veerand sajandit on lapsed ja noored, tantsuõpetajad ja lapsevanemad valmistunud Koolitantsuks autorite, esinejate, toetajate ja kaasaelajatena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles