Suurtükiväelased võistlesid kaitsepühaku lemmikuks saamise nimel

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurtükiväelastel tuli ennast mitmel alal proovile panna.
Suurtükiväelastel tuli ennast mitmel alal proovile panna. Foto: 1. jalaväebrigaad

1. jalaväebrigaadi suurtükiväelaste päev möödus täna kaitsepühaku poolehoidu võitmise lainel – andes au pühale Barbarale, korraldati võistlusi, kus läks vaja nii füüsilist jõudu, head huumorimeelt kui ka suurt teadmiste pagasit.

"Soovin teile, et suund oleks alati õige ja püssirohi kuiv. Hoidku ja kaitsku teid püha Barbara," ütles suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Arbo Probal.

Pühaku lemmikuks saamiseks pidid sõdurid tõestama mõttetöös, võrkpalli- ja teatevõistlustel ning köieveos oma nutikust, tugevust, kiirust ja osavust.

Ajalooliselt oli suurtükiväelaste vajadus kaitsepühaku järele teiste relvaliikidega võrreldes kõige suurem – keskaegsed suurtükid paigutati lahingus eesliinile, kus need sattusid esimestena vaenlase rünnaku alla. Püha Barbara on suurtükiväelaste, mäeinseneride, pioneeride, tuletõrjujate ja arhitektide kaitsepühak.

{image_

embed

}43335{/image_

embed

} {image_

embed

}43336{/image_

embed

} {image_

embed

}43337{/image_

embed

}

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles