Jahimeeste selts nimetas järgmise aasta jahiohutuse aastaks

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahiõnnetused ajendasid jahimehi järgmise aasta teemaks valima jahiohutust.
Jahiõnnetused ajendasid jahimehi järgmise aasta teemaks valima jahiohutust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Jahimeeste Seltsi (EJS) juhatus otsustas, et jahimeeste järgmise aasta teema on jahiohutus, sest lõppeval aastal on juhtunud mitu jahiõnnetust.

EJS-i presidendi Margus Puusti sõnul mõjutas teema valikut asjaolu, et viimasel jahihooajal on olnud mitu õnnetust relvadega. "Ohutusnõuete täitmine jahirelvade käsitsemisel on meie prioriteet number üks. See puudutab nii noorjahimeeste ettevalmistust kui ka juba staažikatele jahimeestele ohutustehnikanõuete meeldetuletamist," sõnas Puust pressiesindaja teatel.

Aasta jooksul on plaanis korraldada ohutustehnika ümarlaudu, õppepäevi ning ohutustehnika alg- ja täiendõpet. Juhatuse liikmed soovivad jahiohutuse aastal teha ettepanekuid ohutustehnikat käsitlevate seadusandlike regulatsioonide karmistamiseks.

EJS-i tegevjuhi Tõnis Kortsu sõnul ei puuduta ohutustehnika küsimus ainult jahirelva kasutamise oskust. "Oluline on kindlustada jahipidamise käigus nii jahikaaslaste kui ka kõigi teiste ohutus," rääkis Korts. "See puudutab nii jahikantslite rajamist vaatevälja suurendamiseks kui ka metsasihtide puhastamist."

Jahimeeste selts on aasta teemasid määranud alates 2013. aastast, mil võeti fookusesse jahikultuur ja -eetika. 2014. aasta teemaks oli "Märka ulukit", 2015. aastal "Koostöö", 2016. aastal "Jahimeheks", 2017. aastal "Loenda ulukit" ja 2018. aastal "Jahindus on looduskaitse".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles