Raplamaa ettevõtjad tutvusid Rakvere edulugudega

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raplamaa ettevõtjaid võõrustas Rakvere linnavalitsus.
Raplamaa ettevõtjaid võõrustas Rakvere linnavalitsus. Foto: Marianne Loorents

Raplamaa ettevõtjad tegid kahepäevase õppereisi Rakvere linna. Raplamaa arendus- ja ettevõtluskeskuse eestvedamisel teoks saanud külaskäigu eesmärk oli tutvuda Rakvere linna edulugudega sündmusturunduses ning kuulda, kuidas luuakse ettevõtjatele paremaid tingimusi piirkonnas toimetamiseks.

Õppereisi käigus külastati Rakvere linnavalitsust, kus kohtuti linnapea Marko Tormiga. Linnapea esines külalistele ettekandega teemal "Omavalitsuse taristuinvesteeringud – eeldus ettevõtluse elavdamiseks" ja rääkis linna koostööst ettevõtjatega.

"Heameel on tõdeda, et Rakveres tehtavat märgatakse ja muutuv linnapilt innustab teisi piirkondi ja linnu," lausus Rakvere linnapea Marko Torm. "Oleme veendumusel, et Euroopa tõukefondide kaasabil tehtavad arendustööd tervisekeskuse, Vallimäe kompleksi, Pika tänava, töö- ja tehnoloogiakeskusega seoses ning linna panus Arvo Pärdi nimelise kontserdimaja arendamisse ei teeni otseselt mitte ainult meie inimeste huve, vaid loob kindlustunde ka ettevõtjatele oma investeeringute tegemiseks."

Raplamaa arendus- ja ettevõtluskeskuse projektijuhi Reelika Vaabeli sõnul on Raplamaa arendus- ja ettevõtluskeskuse (maakondliku arenduskeskuse) eestvedamisel korraldatud Raplamaa ettevõtjate ühingute (Ettevõtlikud Naised Raplamaal, Raplamaa Ettevõtjate Ühing, Raplamaa Turism, Märjamaa Ettevõtjate Piirkondlik Ühendus) juhtide õppereise, koolitusi, koostööseminare varemgi. On käidud Pärnumaal ja Tartumaal, kus lisaks koolituspäevale on külastatud ettevõtjate ühendusi, demokeskuseid.

"Lääne-Virumaa ja Rakvere kasuks otsustati sel korral mitmel põhjusel. Esiteks see, et hiljaaegu asutasid Virumaa ettevõtlikud naised oma ühenduse, võttes eeskuju Raplamaa ettevõtlike naiste tegemistest. Teiseks paistab Rakvere silma oma julgete ja mõjusate sündmuste poolest, ja kuna sel korral keskenduti osaliselt ka üritusturundusele, siis väge täis Rakvere sobis igati seda teemat käsitlema," avas Reelika Vaabel külaskäigu tagamaid.

Vaabel lisas, et kahepäevase õppereisi ja koostööseminari tulemusel korraldavad nad tuleval suvel Raplamaa ettevõtjate ühingute liikmetele Ida-Eestis ühise suveseminari, mille kava ja tegevused laias laastus Rakveres paika said.

"Rakverel on võimsad visioonid ning juba ka elluviidavad projektid. Muljet avaldavad ja inspireerivad kohtumised linnapea Marko Tormiga, Aqva spaa juhi Roman Kusmaga ja Estonian Spirit OÜ juhi Sven Ivanoviga innustavad kindlasti Raplamaa ettevõtjaid kuuldut oma liikmeskonnaga jagama ja annavad jõudu algatada uusi ettevõtmisi," võttis Vaabel intensiivse programmi Rakveres kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles