Täna algavad toidupanga toidukogumispäevad

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank korjab poodides taas annetajatelt toidukraami.
Toidupank korjab poodides taas annetajatelt toidukraami. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna ja homme, 7. ja 8. detsembril, toimuvad toidupoodides üle Eesti Toidupanga traditsiooniks saanud jõulukuised toidukogumispäevad.

Toimetulekuraskustes perede tarbeks saab annetada toitu 48-s kaupluses üle Eesti. Selle ettevõtmisega on liitunud valik Prisma, Rimi, Selveri, Maksimarketi, Konsumi ja Maxima toidupoode üle Eesti. Rakveres osalevad kampaanias Rimi, Maksimarket ja Selver.

Toitu saab annetada paljudes poodides reedel kell 13.00-18.50 ja laupäeval kell 12.00-18.50, kuid esineb ka erandeid. On ka poode, kus toidukogumispäevad toimuvad vaid ühel päeval. Täpset infot kellaaegade kohta saab kampaanias osaleva poe vabatahtlike käest. 

Eestis on 14 toidupanka, kes töötavad päevast päeva selle nimel, et päästa kaubandusest söögikõlbulik toit ja jagada see tasuta puudust kannatavatele inimestele. Toidukogumispäevad on toidupanga üle-eestiline heategevusaktsioon, mida korraldatakse kaks korda aastas. Annetades kauasäilivat toidukaupa toidupanga kärudesse on ka eraisikutel võimaluse aidata oma piirkonna puudust kannatavaid inimesi. Iga toidupank jagab kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba jõuluajal. 

Selle aasta jõulukuised toidukogumispäevad kaasavad kokku ligi 1000 vabatahtliku, kes aitavad kahe päeva jooksul 13 maakonna 48-s kaupluses toidukogumisaktsiooni läbi viia. Lisaks aitavad vabatahtlikud toidukauba transportida kauplustest toidupankadesse ning seejärel kaaluvad ja aitavad toidu ladustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles