Kogumiskirega veoautohuviline asub taastama vana puksiiri

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mudelitest vahest üks erilisemaid on Ukrainas eritellimusel valmistatud veoauto. Täpne koopia sellest, millega Siimu isa kunagi maanteedel kilomeetreid mõõtis. Uhke sinine mudel maksis 240 eurot.
Mudelitest vahest üks erilisemaid on Ukrainas eritellimusel valmistatud veoauto. Täpne koopia sellest, millega Siimu isa kunagi maanteedel kilomeetreid mõõtis. Uhke sinine mudel maksis 240 eurot. Foto: Meelis Meilbaum

Kui Võduvere mees Mati Liivsoo rohkem kui 30 aastat tagasi oma väikese poja Siimu tööle kaasa võttis ja veoautoga sõitma viis, ei osanud ta ealeski arvata, et lükkas veerema lumepalli. See pall on aastatega järjest kasvanud, kuid praeguseks on selle hoog natuke raugenud.

Oli aegu, mil Siim Liivsoo kollektsioonis oli umbes kolmsada veoautomudelit. Praeguseks on ta umbes pooltest loobunud ning alles jätnud vaid huvitavamad ja erilisemad. Seevastu lisandus möödunud aastal veoautofänni kogusse mudelite kõrvale ka päris sõiduk. Päevinäinud MAZ-504. Tõenäoliselt ei jää see viimaseks.

"Lastele mängimiseks kollektsionääri mudelid muidugi ei sobi. Siiski pole Siim kade mees ja lubab väikestel sugulastel mõne auto karbist välja võtta ja mängida."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles