Läänemerel hakkavad möllama enam kui kolmemeetrised lained

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõva lainetus merel võib nurjata reisiplaane.
Kõva lainetus merel võib nurjata reisiplaane. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Põhjamerele jõudev uus aktiivne madalrõhkkond laieneb üle Skandinaavia ning toob ööl vastu homset Läänemerele enam kui kolmemeetrised lained.

Ilmateenistuse teatel puhub Läänemere põhjaosas, Väinamerel, Liivi lahe põhjaosas ja Soome lahel lõuna- ja kagutuul puhanguti kuni 18 m/s. Lainekõrgus on 1-2, merel kuni 3 meetrit, Väinamerel 0,7-1,2 meetrit.

Läänemere põhjaosas puhub kagu- ja lõunatuul, pärastlõunal ja õhtul edelatuul 8-13, puhanguti 18 m/s. Öösel pöördub tuul kagusse ja tugevneb edasi 12-15, puhanguti kuni 22 m/s. Lainekõrgus on 1,5-3,5 meetrit. Sajab vihma ja nähtavus mõõdukas või halb.

Soome lahel puhub kagu- ja lõunatuul 8-13, puhanguti 18 m/s. Öö hakul tuul lühiajaliselt nõrgeneb, kuid vastu hommikut tugevneb lääne poolt alates uuesti. Lainekõrgus on 1-2,5 meetrit. Täna sajab vihma, lörtsi ja lund, homme kohati peamiselt vihma. Nähtavus on mõõdukas, täna pärastlõunal tihedas sajus halb.

Ennelõunal jõuab kohale uus tihe sajuala, sajab vihma ja lörtsi, hmme vihma. Nähtavus on mõõdukas, ent täna tihedas sajus halb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles