Lääne-Virumaal otsitakse 49 päkapikku

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed ootavad päkapikkudelt kingitusi.
Lapsed ootavad päkapikkudelt kingitusi. Foto: Liis Treimann

Kümnendat aastat kogub SEB Heategevusfond kokku laste jõulukingi soovid , kelle koduks on asendus- või turvakodu. Detsembrikuu jooksul aitame leida Jõulupuu projektiga head inimesed, kes annavad oma panuse, et täita laste südamesoovid. Laste jõulusoovidega saab tutvuda aadressil www.heategevusfond.ee/joulupuu

Triin Lumi, SEB Heategevusfondi tegevjuht selgitab: “Iga jõulusoov on eriline ja selle taga on omaette lugu. Teeme lapsele parima kingituse siis, kui paneme tähele tema soove ja mõistame nende soovide taga olevaid tegelikke vajadusi. Lapsed on oma kirjades lahti mõtestanud, miks just see kink talle oluline on. Olgu sooviks kõrvaklapid, mis aitavad aeg-ajalt omaette olla või tõukeratas, mis kiirendab teed koolist trenni või äratuskell, mis aitab koolipäeval õigel ajal ärgata – igal soovil on kindel mõte ja põhjendus.“

Heal annetajal on võimalus anda oma panus „Jõulusoovide puu“ projekti kaudu laste unistuste täitmiseks, valides soovide seast südamelähedane kingitus ning annetuse abil aidata täita ühe või mitme lapse kingisoov.

Lääne-Virumaa laste soovide seas on näiteks 5-aastase Dmitri soov saada magnettahvel, mille abil tähed selgeks õppida; 7-aastane Kevin unistab tuletõrje puldiautost; 17-aastase kikkboksiga tegeleva Olegi vajadus on kubemekaitse; 14-aastane Kairit unistab rulast, mille abil oma füüsilist vormi parandada.

Tehtud annetuste eest soetatakse jõulusoovide nimekirjas olevad kingitused, pakitakse need vabatahtlike abiga ja saadetakse kingikotid jõululaupäevaks laste turva- ja asenduskodudesse. Iga lapse soov on isiklik ja kõikide laste kingitused komplekteeritakse individuaalselt. Kui jõulukingitus on soetatud ja päkapikud on kingituse ära pakkinud, on annetajatel võimalik jõulupuul ka vaadata, milline kingitus annetuse eest  lapse kingipaki sisse on pandud.

Jõulusoovide puu projekti raames koguti sel aastal taas kokku Eesti asendus- ja turvakodudes elavate laste jõulusoovid ning riputati need aadressil www.heategevusfond.ee/joulupuu paiknevale jõulupuule, et leida head inimesed, kes aitaksid laste soovid täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles