Laps kukkus Rakvere põhikooli juures ja viidi kiirabiga haiglasse

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps kukkus Rakvere põhikooli juures.
Laps kukkus Rakvere põhikooli juures. Foto: Meelis Meilbaum

Täna keskpäeval kukkus laps Rakvere põhikooli juures sedavõrd rängalt, et ei saanud enam edasi liikuda. Laps asetati vahtplastitüki peale lebama ning kaeti tekkide ja jopedega.

Kui toimetuse auto kohale jõudis, polnud sündmuskohal ei politseid ega kiirabi. Inimeste jutust võis aru saada, et kiirabi oodatakse juba pikemat aega. Üks mees teadis, et kõige lähem vaba kiirabi oli Väike-Maarjas ja seepärast abi viibib.

Et esialgse info kohaselt oli tegemist olnud liiklusõnnetusega, võttis toimetus ühendust häirekeskusega. Vestluses päästekorraldaja ja sündmuskohal olevate inimestega selgus aga, et teade liiklusõnnetusest ei pidanud paika. Helistamisest oli vist siiski kasu, sest kaks minutit pärast seda saabus sündmuskohale peale kiirabi veel kolm politseisõidukit.

Viga saanud lapse viis kiirabi haiglasse. Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla viitas uuenenud seadustele ja ütles, et ei tohi patsientide kohta mingit infot avaldada. "Isegi seda, kas on haiglas või ei ole," lisas Kiisküla.

Rakvere põhikooli direktor Lea Pilme ütles, et laps kukkus kaaslastega muruplatsil mängides. Koolijuhi sõnul polnud ta veel jõudnud lastega rääkida ega teadnud õnnetuse üksikasju. Küsimusele teeoludest kooli ümber, vastas Pilme, et majahoidja teeb väga korralikult libedusetõrjet. Küll aga, nagu enamikus kohtades, ei tehta libedusetõrjet muruplatsil.

Rakvere abilinnapea Triin Varek ütles, et need juhtumid, kus lapsed koolide juures libeduse tõttu viga saavad, on harvad. Samas avaldas abilinnapea arvamust, et kui õppeasutusel on teada laste lemmikkohad, võiks ka seal libedusetõrjet teha. Varek tõi näite nõukaajast, mil lastel kästi vahetunnis jalutada, joosta ei tohtinud. Nüüd pigem kutsutakse üles aktiivsele tegevusele ehk jooksmisele on antud roheline tuli.

Varek möönis, et kõikjal siiski libedusetõrjet teha ei saa ja siis võiksid õppeasutused oma õppureid hoiatada, et olud ei ole võrreldavad suvistega. Samuti on linn hoiatanud linnakodanikke libeduse eest. Ka kurdavad inimesed omavalitsusele libeda tee üle. Aga libe tee ei pruugi olla linna oma, vaid võib kuuluda eraomandisse, kus omavalitsus toimetada ei tohi. Samas on libedusetõrje kohustus ka eraomanikul. Kui see on jäetud tegemata, siis linna järelevalvespetsialist tuletab seda omanikule meelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles