Valgustatud geeniuse sürrealistlikud joonistused

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Gulki joonistused Rakvere teatrikohvikus.
Albert Gulki joonistused Rakvere teatrikohvikus. Foto: Eveli Varik

Rakvere teatri kohviku seinu katab graafika, kus suuremõõtmelised lehed tihedalt kaetud intensiivselt tegutsevate kummaliste loomade, masinate, inimeste, olevustega. Pühendunud joonistaja Albert Gulki näitus täidab jõulumaa vaimuruumi sigina ja saginaga.

Rakvere teatri peakunstnik Eveli Varik ütles, et kui esialgsete plaanide kohaselt pidid Rakverre jõudma Pärnu kunstisuve näituseks “Alice imedemaal” valminud teosed, siis tegelikult saabus kaks toonast “Alice’it” ja 18 täiesti uut tihedat teost.

“Teda paelus Alice’i-teema, aga ta on nii pühendunud joonistaja, et jõudis poole aastaga näituse jagu uusi pilte joonistada,” sõnas Varik. Tegu pole pisikeste piltide, vaid väga suurtega: iga teos on mõõtmetega meeter korda 70 sentimeetrit. “Gulk tulistab neid pliiatsiga paberile. Tema suurima teose pikkus on seitse meetrit,” märkis Varik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles