Sinimustvalge lipu heiskamisest riigilipuna möödub 100 aastat

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinnas Kuberneri aias tähistati täna kell 9.09 piduliku tseremooniaga 100 aasta möödumist sinimustvalge lipu heiskamisest riigilipuna Pika Hermanni torni.

Riigikogu esimees Eiki Nestor ütles kohaletulnuid tervitades, et Pikk Hermann koos sinimustvalge lipuga sai täna 100 aastat tagasi meie riigi üheks tähtsamaks sümboliks.

"Heiskame sinimustvalge torni tippu uhkusega südames, tundes rõõmu, et meie riik on vaba ja demokraatlik. Usume ja loodame, et see kestab aegade lõpuni," ütles Nestor. "Sinine põhjamaise taeva värv annab meile usu helgesse tulevikku, must meenutab meie rahva minevikku ja mullapinda ning valge juhatab teed meie rahva vaimuvalguse poole."

Riigikogu hoone vestibüülis on alates tänasest avatud ka Eesti riigilipule pühendatud väljapanek ning uuenenud Kuberneri aias Pika Hermanni torni jalamil saab tutvuda infotahvliga, mis selgitab lühidalt torni ajalugu, lipu heiskamise korda ja riigilipu värvide tähendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles