Lõppeval aastal huvitasid eestlasi kõige enam jalgpall, Nublu ja veetemperatuur

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nublu kontsert Kultuurikatlas.
Nublu kontsert Kultuurikatlas. Foto: Rauno Liivand

Google'i 2018. aasta otsingute kokkuvõte näitab, et eestlasi huvitasid lõppeval aastal kõige enam jalgpalli MM, Eurovision, Nublu, veetemperatuurid ja äikesetormid, näitab Google’i 2018. aasta statistika. Persoonidest otsiti Google'i abil teavet eelkõige Nublu, Elina Nechayeva ja Saskia Alusalu kohta.

Otsingumootori kokkuvõtted peegeldavad üldjoontes lõppeva aasta aktuaalsemaid teemasid. Näiteks kuumast suvest tulenevalt guugeldati erakordselt palju veetemperatuure ja otsiti teavet äikesetormide liikumise kohta. Samas otsisid paljud inimesed maksumuudatuste tõttu ka palgakalkulaatorit ja infot 2018. aasta tuludeklaratsiooni kohta.

Isikutest guugeldasid eestlased kõige enam autoõnnetuses hukkunud ajakirjanikku ja saatejuhti Signe Lahteina, kellega toimunud tragöödia puudutas kõiki, pannes meid rohkem mõtlema liiklusohutusele. Kõige populaarsemateks elavateks eestlasteks osutusid 2018. aastal loomulikult Nublu, Elina Nechaeyva ning Markkus Pulk, nendele järgnes kiiruisutaja Saskia Alusalu, kes oli ühtlasi ka otsituim sportlane.

Kaubandusvaldkonnas guugeldati kõige enam vast avatud kaubanduskeskust T1, Circle K-d ning Mustamäe Elamuste Keskust. Sündmustest huvitas inimesi peale jalgpalli kõige enam Weekend Festival, Ironman Tallinnas ning tänavune muinastulede öö. Esikümnest jäi napilt välja Narvas toimunud suurlavastus "Kremli ööbikud".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles