Kaval riiul juhatab lapsi raamatute juurde

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudne lugemiskeskus Ramps.
Uudne lugemiskeskus Ramps. Foto: Projekt "Aitan lapsi raamatute juurde"

Kaks üleriigilise lugemisprogrammi “Aitan lapsi raamatute juurde” raames loodud lugemiskeskust, mille eesmärgiks on tõsta 5–10-aastaste laste huvi raamatute vastu, saabusid Lääne-Virumaale rõõmustama lapsi Vinni-Pajusti ja Uhtna raamatukogus.

Mika Keräneni loomingu põhjal endale Rampsu nime saanud lugemiskeskused valmisid Eesti kunstiakadeemia kursusetöö raames disainerite Ellen Rannametsa ja Liina Kurvitsa käe all. Projekt viidi ellu taaraautomaatidel oleva kultuurinupu annetuste abil.

Uhtna raamatukogu direktor Inge Pikkoja ütles, et vahva keskus hakkab lastele pakkuma head lastekirjandust ja peale raamatusoovituste käivad lugemisprogrammiga kaasas lõbusad lugemisisu tekitavad mängud. Septembrikuust detsembrini said Uhtna lapsed mängida jõulubingot, uuel aastal alustatakse lugemispasside täitmist. “See on üks põnev riiul,” kinnitas Inge Pikkoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles