Roland Poom ja Ken Järveoja võistlevad järgmisel aastal autoralli MM-võistlustel JWRC klassis

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Poom ja Ken Järveoja.
Roland Poom ja Ken Järveoja. Foto: Karli Saul

Kui Poomi jaoks on see JWRC sarja debüüdiks, siis Järveoja on MM-sarjas osalenud varem kolmel korral.

Ühise MM-debüüdi tegid Poom–Järveoja tänavusel Soome MM-rallil, kus küll JWRC arvestuses ei osaletud, kuid samasugusel Ford Fiesta R2T võistlusautol suudeti mitmel korral näidata JWRC esikolmiku aegadega sarnaseid katseaegu.

Poom ja Järveoja on kodustel meistrivõistlustel koos sõitnud kaks hooaega, saavutades korralikke tulemusi, millest annab aimu mullune Alexela DMACK Trophy võit ning tänavu Estonian R2 Challenge'i arvestuse teine koht. Nüüd on aga noori mehi MM-radadel ees ootamas uus ja huvitav ühine ülesanne.

Poom on praeguseks juba M-Spordi meeskonna tutvustatud uue Ford Fiesta R2 autoga saanud läbida esimesed kilomeetrid ja tema sõnul on tegemist väga võimsa autoga ning areng on eelmise mudeliga võrreldes märkimisväärne.

"Tundub päris uskumatu, aastaid oleme proovinud jõuda JWRC sarja ja täna saame öelda, et oleme juba mõne kuu pärast Rootsi MM-rallil stardis," ütles Poom. "See saab olema üks pikk tee, et ennast tõestada, nautida rallisid, koguda kogemusi ja lõpuks näidata, milleks me võimelised oleme. Saab kindlasti olema väga põnev hooaeg, sest lisaks MM-rallidele sõidame me kaasa ka Eesti autoralli meistrivõistlustel, kus on meil väga konkreetne eesmärk."

JWRC klassi esimese stardi teevad Poom ja Järveoja veebruari keskel Rootsi lumel. Kokku sõidetakse 2019. aastal JWRC klassis viis etappi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles