Vallamaja asukoht jätab Haljala elanikud külmaks

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkem toetati vallakeskuse asukohana Haljalat.
Rohkem toetati vallakeskuse asukohana Haljalat. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Neljapäeva õhtul lõppes Haljala vallas korraldatud rahvaküsitlus, millega uuriti vallaelanikelt, kus peaks vallakeskus koos vallamajaga asuma, kas Võsul või Haljalas.

Rahvaküsitluse tarvis oli nimekirja kantud 3765 hääleõiguslikku isikut, kellest 641 avaldas oma arvamust, tehes rahvaküsitluse osalusprotsendiks 17. Hääletanutest 390 inimest pooldas vallamaja asukohana Haljalat ja 251 Võsut.

Haljala vallavanem Leo Aadel ütles tulemust kommenteerides, et kui ta esialgu isegi rõõmustas osalusprotsendi üle, siis põhjalikumalt järele mõeldes ei ole tal põhjust rõõmustamiseks. "17 protsenti võiks pädeda siis, kui see peegeldaks jaoskondades hääle andnute arvu. Aga et oli ka elektrooniline hääletamisvõimalus kodulehe kaudu, mis võtab maksimaalselt ühe minuti aega, siis ma olen pettunud," tunnistas vallajuht. Nördimuseks on Aadli sõnul põhjust seda enam, et elektrooniliselt sai hääletada koguni seitse päeva.

Et elanikud oma arvamuse avaldamisel sedavõrd passiivseks jäid, ei saa tulemus olla vallavanema ütlusil Haljala vallavolikogule kuidagi siduv, vaid pigem konsultatiivne arvamus. "Rahval ei ole sooja ega külma, kus vallakeskus asub."

Rahvaküsitluse tulemus läheb jaanuaris volikogu komisjonidele arutamiseks ja jõuab ka volikokku, aga millised on edasised järeldused, pole veel selge.

Rahvaküsitlust viidi läbi 1.–13. detsembrini. Elektrooniliselt sai hääletada 1.–9. detsembrini ja 10.–13. detsembrini jaoskondades. Praegu asub vallakeskus Võsul nagu ühinemislepingus ette nähtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles