Vestlusõhtu toob Rakverre Jelena Skulskaja

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik, kirjanik ja tõlkija Jelena Skulskaja.
Ajakirjanik, kirjanik ja tõlkija Jelena Skulskaja. Foto: Erakogu

Täna toimub Rakvere teatri väikse maja kohvikus selle aasta viimane "RT vestleb". Lavastusest "Kuni ta suri" kõnelevad  Peeter Raudsepp ja Jelena Skulskaja. 

Ajakirjaniku, kirjaniku ja tõlkija Jelena Skulskaja vestluskaaslaseks on Rakvere teatri loominguline juht ja "Kuni ta suri" lavastaja Peeter Raudsepp, vestlust juhib Erni Kask.

Jutuõhu algab orienteeruvalt kell 21.30 pärast "Kuni ta suri" etendust. Arutletakse lavastuses esile kerkivatel teemadel: naised, armastus, armastuse muutumine ajas. Lisaks teatrist lähtuvale jutule esitleb Skulskaja oma sulest ilmunud raamatut "Armastus vene kirjanduses".

Raamat koosneb 24 esseest, kus autor lahkab armastuse olemust venekeelsete kirjanike loomingus. Skulskaja sõnul on seal kirjutatud humoorikalt, lüüriliselt ja paradoksaalses võtmes kõikidest tähtsamatest vene kirjanikkudest alates Puškinist ja Gribojedovist ning lõpetades Dovlatoviga.

Jelena Skulskaja pälvis tänavu ETV kultuurisaate "OP!" hooaja säravaima kultuurikommentaatori auhinna. 

Vestlusest osavõtt on tasuta. Oodatud on ka kõik need, kes on lavastust varem näinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles