Lääne-Virumaa vähekindlustatud perede lapsed saavad heategijatelt 62 kingitust

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingipakk. 
Kingipakk. Foto: AIN PROTSIN/PM/EMF

Heategevusprojekti Inglipuu kõik 62 Lääne-Virumaa kingitust on pakitud ja jõudmas omavalitsuse sotsiaaltöötajateni, kes jõuludeks pakid vähekindlustatud lasteni toimetavad. Abivajavate perede laste unistusi aitasid heategijad ellu viia ligi nelja nädala jooksul.

Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsiooni eestseisuse liige ja Põhja-Tallinna sotsiaalhoolekande osakonna juhataja Mart-Peeter Ersi sõnul on laste soovid kokku kogunud sotsiaaltöötajad, kes on nende perede oludega kõige paremini kursis.

"Näeme, et majandusel läheb hästi, ja seetõttu ei oska me sageli isegi ette kujutada, et me seas on inimesi, kes kogevad vaesust. Selleks on väga erinevaid põhjuseid, miks Inglipuu laste peredel endil puuduvad vahendid kingituste ostmiseks. Näiteks oli Inglipuul väikese tüdruku soov, keda kasvatab tema vanaema. Vanaema aga saab üsna väikest pensioni ja kasvatab oma tütre last, kuna tema tütar ise on puudega," kõneles Erss.

"Kinnitan seda, et lapsed, kellele heategijad kinke tegid, neid tõesti väga ootavad ja vajavad. Olen väga tänulik kõigile neile, kes aitasid tuua pühadetunnet abivajavate perede lasteni," lisas ta.

Heategevusprojekti korraldajaks on Maxima Eesti. Jaeketi tegevjuhi kohusetäitja Marko Põder tänab kõiki häid inimesi, kes pühade eel oma panuse Inglipuu projekti andsid. "Täname südamest inimesi, kes otsustasid muuta jõulud eriliseks ka neil lastel, kelle pered elavad hetkel oludes, mis ei võimalda ise kingitusi osta. Kaheksandat aastat toimunud projekt tõestas, et meil Eestimaal on väga-väga palju suure südamega inimesi. Tänavu näitasid inimesed üles eriti kiiret reaktsiooni soovide täitmisel, nii et tuli ette sedagi, et kõigile ei jätkunudki soove täitmiseks," rääkis Põder.

Inglipuu projektis said heategijad täita mõne vähemate võimalustega pere lapse jõulusoovi. Kingid jõuavad kõikide lasteni veel enne pühi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles