Taani kaitseväe juhataja külastas Tapa linnakut

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. jalaväebrigaad võõrustas külalist. Foto on illustratiivne.
1. jalaväebrigaad võõrustas külalist. Foto on illustratiivne. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Täna külastas Eestit Taani kaitseväe juhataja kindral Bjørn Bisserup, kes tutvus kaitseväe Tapa linnaku ja 1. jalaväebrigaadiga ning kohtus Tapal liitlaste lahingugrupis teenivate Taani kaitseväelastega.

Kindral Bisserup kohtus Tapal esmalt oma Eesti kolleegi kindralmajor Martin Heremiga, kellega arutleti NATO Põhjadiviisi tuleviku ja taanlaste liitlaste lahingugruppi panustamise üle. Seejärel sai Taani kaitseväe juhataja ülevaate regionaalsest julgeolekuolukorrast ning tutvus Tapal paiknevate Taani kaitseväelaste ja nende väljaõppega.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid 2016. aasta juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada alliansi lahingugrupid Eestisse, Lätti, Leetu ja Poolasse. Taani on koos Suurbritannia, Prantsusmaa, Belgia ja Islandiga üheks Eestis paiknevasse lahingugruppi panustavast riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles