Kaks teatrit, neli silma, ühed jõulud

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri lavastus “Pipi peab jõule” on mänguline ja lustlik - esimesest lausest viimase tantsuni.
Rakvere teatri lavastus “Pipi peab jõule” on mänguline ja lustlik - esimesest lausest viimase tantsuni. Foto: Alan Proosa

Rakvere teatri jõululavastus “Pipi peab jõule” ja NUKU jõululavastus “Elias maa pealt”. Kaks teatrivaatajat, 33- ja kolmeaastane. Kellele mis ja miks? Lähteülesanne on iseenesest lihtne: vaadata jõulude eel kahel järjestikusel päeval ära kaks vahvat lastetükki neid isegi võrdlemata.

Rakvere teatri jõululugu lastele on klassikaline Pipi (Karolin Jürise) lugu koos kõikvõimalike krutskite ja tempudega. On laulud, on tantsud, on härra Nilsson ning kaabakad Kõva-Karlsson ja Blom.

Pipit tutvustab lapsele hea meelega iga vanem, sest sellelt ausalt ja suure südamega tüdrukult on õppida nii väikestel kui ka suurtel. Pipi on aegumatu, ta on superkangelane: iseseisev väike tüdruk, kes ei karda kedagi ega midagi, kes tõstab hobuse pea kohale ning teeb mängleva kergusega tuule alla nii pättidele kui ka teda lastekodusse viia tahtvatele politseinikele. See meeldib kolmeaastasele teatrivaatajale. Et ronitakse katustel ja lauldakse. Mis veel meeldib? Annika. Miks? Sest tal on ilus seelik ja see lehvib keerutades. Lihtne!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles