Vaata, mida teevad meie õpilasfirmad ja kes valiti parimaiks

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval pidasid Lääne-Virumaa õpilasfirmad Põhjakeskuses laata.

Žürii selgitas välja parima toote, parima müüja ja parima väljapaneku.

Parima toote auhinna pälvisid Rakvere reaalgümnaasiumi õpilasfirma "Või"mas käsitöövõid. Žürii hinnangul oli vaeva nähtud nii toodete valmistamisel kui ka presenteerimisel, lisaks tegid noored ka usinalt müügitööd ning oli uuritud ka turu soove ning sellest tulenevalt oma valikut ürdivõiga laiendatud.

Parimaks müüjaks kuulutati Simuna kooli minifirma Krõllid, mille liikmed usinalt mööda Põhjakeskust ringi käisid ning inimestele enda valmistatud võtmehoidjaid ja kompvekke müüsid. Krõllide müügitöö kandis vilja ning nende kaubavarud kahanesid kiiresti.

Parima väljapaneku eest pälvis auhinna Tapa gümnaasiumi õpilasfirma ZÄK, mis valmistab looduslikke näomaske. ZÄKi puhul tõstis žürii esile ka kõige ladusamalt sujunud toodete tutvustamist.

Lisaks andis žürii eriauhinna Simuna kooli minifirmale AIESS, kes valmistab helkivaid öökulle, et lapsed ilma helkuriteta koolis ei käiks.

Äramärkimist leidis külalisena laadal osalenud Räpina aianduskooli õpilasfirma Klaasika, mille pakutud vahetatava sisuga riputatavad klaasist (jõulu)ehted olid žürii hinnangul huvitavad, kuid vajaksid omajagu disainimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles