Kingituste pakkija: peamiselt robotid, parfüümid, ehted ja soe pesu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinkide pakkijal Annika Pärnastel on enne pühi käed tööd täis.
Kinkide pakkijal Annika Pärnastel on enne pühi käed tööd täis. Foto: Vladislav Musakko

Teist aastat näeb Rakvere Põhjakeskuses kingitusi pakkiv Annika Pärnaste üllatust enne kui selle saaja. Paljud, eriti need, kes jätavad ostmise viimasele minutile, kasutavad pakkimise võimalust usinalt ja on nõus selle eest maksma.

Pakkija rääkis, et üllatused ei lähe enam paberkotti, vaid jõulurõõmu soovitakse kaunistada uhkelt, ilusa pakkepaberi ja lipsuga.

Kõige raskem on Annika Pärnaste sõnutsi pakkida ebaproportsionaalseid asju. Samas pole väikeettevõtlusega tegelevale naisele suuremat rõõmu sellest, kui inimene tuleb enda meelest keeruliselt pakitavate asjadega – kannud, pannid ja noad – ning küsib, kas neid on võimalik enam-vähem normaalselt paberisse panna, ja pakki kätte saades imestab, et nii ilus. "Ning mind ei häiri ka see, et kingitus võetakse pliks-plaks lahti," ütles Pärnaste oma kaduva kunsti kohta.

Pakkija silma järgi toob jõuluvana sel aastal lastele kõige rohkem roboteid ja Lego klotse. Naised saavad ikka parfüüme ja iluasjakesi.

"Meestele kingitakse palju sooja pesu, tuleb vist külm talv," lausus Annika Pärnaste. Ta ise on kingitusi pakkides saanud vahvaid ideid, mida oma lähedastele ja sõpradele osta võiks.

Kõige erilisema kingi pakkis ta eelmisel aastal. "Suure pehme karu käppade vahel oli ehtekarbike. Seal võis olla midagi toredat ja lihtsat," ütles Annika Pärnaste.

Ehteid on saanud ta pakkida palju, kinkekaarte üllatavalt vähe ja autovõtmeid üldse mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles