30 aastat tagasi oli jõulujumalateenistus esimest korda NSV Liidus televiisoris ja raadios, tänane teleülekanne tuleb Rakverest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna on ERR Rakvere Kolmainu kirikus.
Täna on ERR Rakvere Kolmainu kirikus. Foto: Meelis Meilbaum

24. detsembril 1988 toimus esimene tele- ja raadioülekanne jõuluõhtu jumalateenistusest Tallinna Piiskoplikust Toomkirikust.

Tegemist oli esimese jumalateenistuse otseülekandega mitte ainult Eesti Televisioonis, vaid kogu tollases Nõukogude Liidus.

Jumalateenistusel teenisid Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Kuno Pajula ja Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse õpetaja Erik Hiisjärv, laulis Ellerheina tütarlastekoor professor Heino Kaljuste juhatusel.

Käesoleva aasta jõulujumalateenistuse teleülekanne toimub ETV vahendusel esmaspäeval, 24. detsembril kell 17 EELK Rakvere Kolmainu kirikust. Jutlustab EELK peapiiskop Urmas Viilma, liturgina teenib Viru praost ja Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu ning kaasa teenib ka diakon Valdek Hang. Teenistusel laulavad Rakvere Kolmainu koguduse kirikukoor, organist Mart Siimeri juhatusel, kammerkoor "Solare" Elo Üleoja juhatamisel, laste- ja noortekoor "So-La-Re" Keio Soomelti juhatamisel ja keelpilliansambel.

Jõulujumalateenistuse raadioülekanne toimub kell 17 jõuluõhtu perejumalateenistuselt Vikerraadio vahendusel EELK Haapsalu Toomkirikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles