Südamlik tegu: ametikooli õpilased annetasid müügitulu suurperele

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere ametikooli logistiku abi esimese kursuse õpilased vastutasid selle eest, et kõik valmis meisterdatud asjad müügiletile jõuaksid.
Rakvere ametikooli logistiku abi esimese kursuse õpilased vastutasid selle eest, et kõik valmis meisterdatud asjad müügiletile jõuaksid. Foto: Merle Aasna

Rakvere ametikooli õpilased müüsid eelmise nädala reedel Põhjakeskuse aatriumis enda valmistatud esemeid ja söögipoolist. Teenitud tuluga toetati ametikooli üht õpilast, kellel on neli last, neist üks erivajadusega.

Keskuse külastajatele pakuti ostmiseks keevitaja eriala õpilaste kuusejalgu, tisleri eriala õpilaste postamente, toole, taburette, kapikesi, puidust meisterdatud laste tööriistakomplekte, veinikaste, malelaudu koos malenditega ja ilma, karpe, soola- ja pipratoose, võinuge ja pannilabidaid ning pagar-kondiitri eriala praktikal olevate õpilaste tehtud küpsetisi ja muud söögipoolist. Müügitöö jäi logistiku abi esimese kursuse õpilaste kanda. Samuti oli nende kohustuseks Põhjakeskusega läbirääkimine, et oleks tasuta müügikoht tagatud, ja ülejäänud koostööpartneritega suhtlemine.

Rakvere ametikooli suhtlemise- ja karjääriõpetuse õpetaja Merle Aasna sõnul teeniti ühepäevase müügiga 480 eurot, mis läheb ühe Rakvere ametikooli õpilase, nelja last – kellest üks on erivajadusega – kasvatava ema toetuseks. Aasna ütles, et raha suurperele siiski ei anta, vaid perekonnal lasti selle summa ulatuses esemeid soovida. Pererahvas palus tekke ja patju, Barbie nukku, kõrvaklappe ja StarWarsi Lego-klotse.

"Kuna õpilastel on praegu koolivaheaeg, jääb esemete kätteandmine uude aastasse," lausus Merle Aasna.

Sarnast heategevuslikku projekti tehti ka möödunud aastal, kuid toona olid tooted, mida müüdi ainult pagar-kondiitri eriala õpilaste valmistatud. "Tänavu mõtlesime asja suuremalt ette võtta ja kaasata ka teiste erialade õpilased, kes midagi muud teevad ehk keevitajad ja tislerid," kõneles Aasna. Koostööpartneritena lõid kaasa Matsimoka ja Selver, kelle käest paluti toiduaineid, mis hakkasid realiseerimistähtajale lähenema. Toiduained töödeldi ümber ja müüdi heategevuslikul eesmärgil maha.

Eelmisel aastal läks tulu ühele Väike-Maarja valla paljulapselisele perele. Tänavu otsustati abivajajat lähemalt otsida. "Äkki on meie oma koolis inimene, kes vajab toetust," lausus Aasna, lisades, et heategevuslikku eesmärkki selgitati ka kõigile kauba uudistajatele ja ostjatele.

Suhtlemise- ja karjääriõpetuse õpetaja sõnul oli tagasiside väga positiivne: kiideti just esemetega toetamist, ettevõtmist üleüldse ja õpilaste ettevõttlikkust. "Inimesed olid hästi sõbralikud ja toredad ja tundsid huvi meie tegevuse vastu."

Rakvere ametikooli õpilane, kellele toetus läheb, soovis leheveergudel anonüümseks jääda, kuid edastas suured tänusõnad kõigile neile, kes heategevuslikke projekte teevad, ja oli siiralt üllatunud, et just teda sooviti aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles