Lääne-Viru taipoksijad näitasid Mulgimaal tugevat tahet

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordiklubi Tugev Tahe väike, aga sitke tiim lõpetas võistlusaasta taipoksiturniiril Viljandis.
Spordiklubi Tugev Tahe väike, aga sitke tiim lõpetas võistlusaasta taipoksiturniiril Viljandis. Foto: Spordiklubi Tugev Tahe

Eesti Muay Thai liiga aasta viimasel turniiril Viljandis näitasid korralikku taset Rakveres spordiklubis Tugev Tahe treener Villu Nurmoja käe all taipoksi harrastavad sportlased.

Neljast läänevirulasest saavutasid võidu kaks: Sergei Makejev (kuni 75 kg) ja Oliver Robin Alt (kuni 71 kg), kes olid mõlemad kolmeraundilises matšis kindlalt oma vastasest üle.

Napi 1:2 allajäämise pidi vastu võtma tehniliselt hea soorituse teinud Rain Remmelgas (kuni 75 kg). Samuti vandus alla debüütmatši pidanud Paula Mägi (kuni 63 kg).

"Paula võitles vapralt ja alla ei andnud," rääkis treener Villu Nurmoja. Juhendaja lisas, et küsis hoolealuselt võistluse eel korduvalt, kas ta soovib ikka kindlasti ringi minna. "Ta ei loobunud. Vastane oli suhteliselt kogenud ja tugev ning isegi ühe profimatši pidanud, aga seda ma talle ei öelnud."

Nurmoja sõnul üllatas 21-aastane Mägi nii teda ennast kui ka ülejäänud tiimi. "Ta üllatas meid, kuigi on tugevasti arenenud. Kui siin [Rakveres] kohapeal teeb sparringut, siis on natuke ettevaatlik ja väga lööma ei lähe. Umbes nagu, et "mida ma temast löön, kui on oma tuttav inimene", aga seal [Viljandis] andis päris karmilt vastu," kõneles treener.

Omaette taset näitas õhtu peamatšis Rakvere klubi esinumber Sergei Makejev, kelle sooritus ei jätnud võitjas vähimatki kahtlust. "Sergei tegi supermatši ja pakkus parajalt sõud," märkis Villu Nurmoja, unustamata jagamast tunnustust vastasvõistlejale Robert Poštaritsale. "Tubli vastane igal juhul, et Sergeiga rinda pistis. Mehel ikka kogemusi jagub, sest on profimatše teinud."

Oktoobris Bratislavas toimunud Euroopa meistrivõistlustel ühe kohtumisega piirdunud Sergei Makejevit ootab uuel aastal ees rida põnevaid jõuproove. Treener Nurmoja ütlusel sõltuvad valikud paljuski sellest, millised on rahalised võimalused. "Ettevalmistus käib sügisesi kikkpoksi maailmameistrivõistlusi silmas pidades," lisas ta.

Kodupubliku ees Rakveres näeb Makejevit tuleval aastal kõigi eelduste kohaselt kahel korral: märtsis igaaastasel turniiril Yakuza Fight ja aprilli lõpus korraldataval rahvusvahelisel mõõduvõtul.

Esivõitleja selja taga tõstavad pead samuti spordiklubi Tugev Tahe noored. Detsembri keskel krooniti neist kaks, Joosep Tiitson ja Trinity Ly Tomel, turniiril FFC Open kikkpoksis Balti meistriks.

Mõlemad saavutasid kaks matšivõitu: Tiitson 11–12-aastaste poiste kaalukategoorias kuni 51 kg ja Tomel 13–14-aastaste tüdrukute kaalukategoorias kuni 54 kg. Hõbedaga naasis 15–16-aastaste kuni 75 kg kaaluvate noormeeste seas Rain Remmelgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles