Suur huvi jõulumatkade vastu tõi lisaretked

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi jõulumatk.
Türi jõulumatk. Foto: Kuido Saarpuu

Täna, 26. detsembri keskpäeval toimub esimene üleeestiline jõulumatk, millega pannakse punkt kogu aasta väldanud EV 100 juubelimatkade sarjale. Kokku toimub täna üle 80 Eesti loodust ja selle mitmekülgsust tutvustavat tasuta matka.

"EV 100 juubelimatkade sari viis tänavu kümned tuhanded inimesed Eesti looduse mitmekesisusest osa saama. Esimene üle-eestiline jõulumatk annabki veel hea võimaluse pärast jõululaus istumist koos pere või sõpradega ennast veidi Eesti looduses liigutada," ütles EV 100 programmijuht Maarja-Liisa Soe. "Jõulumatkaga paneme ühtlasi ka punkti EV 100 juubelimatkade sarjale."

Eesti Matkaliidu presidendi Ingrid Kuligina sõnul toimub üleeestilise jõulumatka raames kokku üle 80 matka. "Üleeestilise jõulumatka vastu on olnud huvi nii suur, et oleme mitmetes Eesti piirkondades pidanud veel lisama programmi täiendavaid matkasid. Kuid ka praegu registreerumiseks avatud matkade seast leiab igaüks endale sobiva," lisas Kuligina.

EV100 jõulumatkade puhul on enamasti tegu matkajuhi eestvedamisel toimuva jalgsi- või räätsamatkaga, samas toimuvad matkad ka maasturitel, kanuudel ja elektriratastel.

Vaata SIIT, kus toimuvad matkad sinu kodukohas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles