Politseil ja päästjatel olid rahulikud jõulupühad

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühade ajal on lähisuhtevägivalda rohkem.
Pühade ajal on lähisuhtevägivalda rohkem. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla ütles, et maakonnas olid pühad politseile rahulikud – väljakutseid ei olnud rohkem kui tavapärasel nädalavahetusel.

"Kahjuks kasvab pühade ajal lähisuhtevägivallajuhtumite arv," jätkas Alla. Pühade ajal kutsuti politsei lahendama seitset lähisuhtevägivalla juhtumit. Nädalavahetusega kokku oli neid 11.

"Suur osa kodutülidest saab alguse alkoholi liigtarbimisest ning kahjuks ei oska inimesed muud moodi oma tundeid väljendada, kui häält tõstes ja teist inimest hirmutades või tema kallal vägivallatsedes," selgitas Alla.

Samuti oli politsei jõuluaegset tööd planeerides valmis selleks, et pühadele eelnevatel päevadel ja pühade lõppedes on maanteedel rohkem liiklust, sest inimesed suunduvad koju või külla. Seetõttu pöörasid korravalvurid liiklusele erilist tähelepanu. Pühade ajal kõrvaldati maakonnas roolist kolm joobes juhti, pühadele eelnenud nädalalõpul viis roolijoodikut.

Alla sõnul suunab politsei ka aastavahetusel tähelepanu liiklusele, samuti avalikule korrale.

Ida päästekeskuse Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja Jaak Janno kinnitusel möödusid pühad päästjatele samuti rahulikult. Ta meenutas, et eelmiste jõulupühade ajal oli ehk üks väljakutse rohkem. Tänavu said päästjad jõulupühade ajal kolm väljakutset: 23. detsembril kell 15.21 teatati häirekeskusele, et Vinni alevikus Sõpruse tänava kortermajas on trepikoda halli suitsuvinet täis. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et tegemist oli pliidile järelevalveta jäänud toidu kõrbemisega. Inimesed kannatada ei saanud.

Janno sõnul on kõrbema läinud toit päästjatele kogu riigis probleemiks. Ees on aga aastavahetus ja Janno manitses inimesi söögivalmistamisse tähelepanelikumalt suhtuma.

Veel said päästjad 23. detsembril kell 17.54 väljakutse liiklusõnnetusele Vinni vallas Karkuse külas, kus põrkasid kokku kaks sõiduautot. Keegi oluliselt vigastada ei saanud.

Jõululaupäeva õhtul kell 18.23 teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Haljala vallas Põdruse külas Tallinna–Narva maanteel, kus kitsedele otsasõitu vältida püüdes äkkpidurduse teinud autole oli teine auto tagant sisse sõitnud. Inimesed avariis viga ei saanud. Päästjad likvideerisid sõidukite võimaliku süttimisohu. Autolt löögi saanud metslooma viisid ära jahimehed.

Eeloleva aastavahetuse puhul pani maakonna päästepiirkonna juht inimestele südamele, et pürotehnikat kasutataks kõiki ohutusnõudeid täites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles