Porkuni järve kalad sattusid hätta

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püüki keelavad sildid Porkuni järve jääl entusiastlikke harrastuskalamehi kahjuks eemal ei hoia.
Püüki keelavad sildid Porkuni järve jääl entusiastlikke harrastuskalamehi kahjuks eemal ei hoia. Foto: Meelis Meilbaum

Viimati tosin aastat tagasi hapnikuvaegusega rinda pistnud Porkuni järve kalu kimbutab tänavuse talve alates sama mure, põhjustades uimeliste massilist hukkumist.

Eile lõuna ajal hulpis Porkuni järve Külmallika-poolses servas lahtises vees kümneid ja kümneid sõrmesuuruseid või suuremaid ahvenaid ja särgi. Need kalad, kel veel eluvaim sees, ujusid aga hoogsalt veepiiril ringi.

Kohalike elanike sõnul pole madala veetasemega Porkuni järve puhul tegemist mingi erakordse probleemiga, kuid südamevalu põhjustab see loodusesõpradele siiski. Samasuguse situatsiooniga seisti eelmisel korral silmitsi 2006. aasta kevadel. Tookord püüdsid mõned kodukandi järveasukate pärast muret tundnud külaelanikud igasugu mooduseid kasutades kalade olukorda veidikenegi leevendada: küll raiuti jäässe auke, veeti tuletõrjeautoga värsket vett ja pumbati jää alla õhku. Kõik see osutus aga tulutuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles