Politsei pidas kinni Omniva jääknähtudega kaubikujuhi (7)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioonfoto roolijoodikust.
Illustratsioonfoto roolijoodikust. Foto: Eero Vabamaegi /

Neljapäeval kõrvaldas politsei Lääne-Virumaal roolist viis alkoholijoobes sõidukijuhti, neist üks oli Omniva kaubiku juht.

Omniva meediasuhete juht Mattias Kaiv selgitas, et tegemist oli ettevõtte koostööpartneriga, kel avastati jääknähud 0,03 promilli. Kaubik vedas Kaivi sõnul kullerpakke ja töölt eemaldatud juhti tuli kohe asendama teine kuller, kes läbis samuti kontrolli ning jätkas seejärel veoringi. "Ükski saadetis seetõttu ei hilinenud ega väljastamata ei jäänud," kinnitas Kaiv ja lisas, et nulltolerants kehtib ettevõttes nii kõikide töötajate kui ka koostööpartnerite puhul, mistõttu tehakse koostööpartnerile ka vastavalt lepingule ettekirjutus. 

Neljapäeval kontrollis politsei juhtide kainust üle Eesti. Ida-Virumaal jäi korrakaitsjatele vahele kaheksa nokastanud sohvrit. Kahe maakonna peale algatati 12 väärteomenetlust ja üks kriminaalmenetlus.

Jõhvi politseijaoskonna välijuhi Pavel Reškini sõnul ei mõista kõik juhid oma vastutust teiste liiklejate ning iseenda ja oma lähedaste ees. "Joobes inimene ei ole autoroolis adekvaatne võimalikele ohtudele reageerima ning on suurem tõenäosus sattuda liiklusõnnetusse," rääkis ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles