Galerii: sajad inimesed tantsisid Rakveres riigi juubeliaasta lõppenuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juubeliaasta viimasel päeval pandi kogu Eesti tantsima. Rakvere Keskväljakule kogunesid sajad noored ja vanad, kes jagasid lõpetuseks üksteisele sooje kallistusi.
Juubeliaasta viimasel päeval pandi kogu Eesti tantsima. Rakvere Keskväljakule kogunesid sajad noored ja vanad, kes jagasid lõpetuseks üksteisele sooje kallistusi. Foto: Virumaa Teataja

Tantsuõpetajad üle Eesti panid 31. detsembril rahva ühiselt tantsima. Rakvere Keskväljakul korraldatud ühistantsimisel osales hinnanguliselt umbes pool tuhat inimest.

Tantsuõpetaja Epp Kaljose ja tantsutrupi Alima tantsijate juhendamisel tehti pärastlõunal kella kahest tund aega usinalt proovi, et siis juba rahvusringhäälingu kaamerate ees üheskoos kolm minutit esineda.

Eesti juubeliaasta lõpupeo alustuseks tehtud üürike etteaste pakkus nii osalejatele kui ka pealtvaatajatele ülevaid hetki ja häid emotsioone ning kulmineerus sooja lõpukallistusega.

"Väga vägev tunne oli. Tegelikult ei olegi nii suurele rahvahulgale tantsu õpetanudki, sest tavaliselt on meil oma väiksemad tantsugrupid. Hästi võimas ja täiesti teistmoodi kogemus," rääkis Epp Kaljos ja kiitis samas rõõmuga kaasa tulnud inimesi. "Tund aega harjutasime ja rihtisime, et kõik saaksid hakkama. Oluline polnudki see, et tantsud hästi välja tulevad, vaid see, et igaühel oleks endal mõnus tunne."

Tantsujuhendaja ütlusel arvas ta, et inimesi koguneb ühistantsimisele omajagu, kuid et neid nii palju lõpuks kokku tuli, oli tema jaoks üllatus. "Tänane päev on täpselt selline, nagu ta on: kõikidel on oma tegemised ja toimetamised. Samas sai infot hästi palju välja saadetud ja kõiki kutsutud," lisas Epp Kaljos.

Ühistantsimine koosnes neljast eri tantsužanrist: sõutants, kaasaegne tants, eesti tants, ballett. Tantsu seadsid kõigis kuueteistkümnes Eesti linnas esitamiseks kokku koreograafid Liisa Laine, Argo Liik, Külli Roosna, Kenneth Flak ja Teet Kask.

Ühistantsu idee pärineb Soome tantsuinfokeskuselt, kes selle eelmise aasta lõpus Eesti Tantsuagentuurile ja Koolitantsule kinkisid.

Tantsu kestel kõlanud muusikapalad, teiste hulgas avaloo "Neiu mustas kleidis", valisid koreograafid välja raadiojaama R2 Eesti sajandi hiti edetabelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles