Kinopublikut võlunud kodumaine film jõuab teleekraanile

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi "Seltsimees laps" üks peaosalisi Helena Maria Reisner (keskel).
Filmi "Seltsimees laps" üks peaosalisi Helena Maria Reisner (keskel). Foto: ERR

Uue aasta esimesel päeval jõuab ETV vahendusel filmisõpradeni kodumaine mängufilm "Seltsimees laps". Seni Eesti kinosaalides publikumenu nautinud linateost on suurelt ekraanilt vaadanud juba rohkem kui 116 000 silmapaari.

Leelo Tungla autobiograafilistel romaanidel "Seltsimees laps ja suured inimesed" ja "Samet ja saepuru" põhinev mängufilm räägib tundliku loo stalinistliku režiimiga kaasnenud repressioonidest, hirmust, ootusest ja lootusest.

On aasta 1950, kui kuueaastase Leelo silme all arreteeritakse tema koolidirektorist ema ja viiakse püssimeeste vahel ära. Läbi väikese tüdruku silmade avaldub ühe perekonna, aga ka kogu Eesti lugu, mida saadab lapselik hirm, et just tema on ema ära viimises süüdi, sest polnud piisavalt hea.

Eesti juubeliaastaks valminud "Seltsimees laps" on võlunud kinokülastajaid ja kriitikuid üle maailma. Mängufilm on löönud laineid mainekatel välisfestivalidel pälvides tunnustust nii eduka režiidebüüdi kui ka meisterliku operaatori- ja näitlejatööde eest.

"Seltsimees laps" on režissöör Moonika Siimetsa esimene täispikk mängufilm. Peaosalisi, kuueaastast Leelot ja tema isa kehastavad Helena Maria Reisner ja Tambet Tuisk, teistes osades teevad kaasa Eva Koldits, Liina Vahtrik, Juhan Ulfsak, Lembit Peterson, Maria Klenskaja jpt. Filmi tootis Amrion, produtsent on Riina Sildos.

Filmi näeb ETV-st täna õhtul algusega kell 21.25.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles