Maakonna kuude raamatukokku jõudis aasta jooksul noorte näitusi

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatute kõrval leidsid raamatukogudes koha näitused.
Raamatute kõrval leidsid raamatukogudes koha näitused. Foto: Kristjan Teedema

Eesti vabariigi sajanda sünnipäeva aastal jõudsid noorte kunstnike näitused projekti "Kunst raamatukokku" raames Lääne-Virumaa raamatukogudesse. Kuues raamatukogus toimus ühtekokku ligikaudu 20 eriilmelist isiku- ja ühisnäitust.

Näitusega tulid välja Rakvere ametikooli tisleri eriala õpilased ning loominguga rõõmustasid raamatukogude külastajaid ka noored kunstnikud Anni Kärmik, Kristel Kortin, KXTT ja Karola Ainsar, kes olid leitud üles kohalike kunstiõpetajate abiga. Näha sai keraamikat, puutööd, joonistusi ning akvarell- ja akrüülmaale. Kõige rohkem tõmbas tähelepanu Anni Kärmiku maalinäitus "Põhjamaade ööde kuma", mis oli inspireeritud põhjamaisest loodusest.

Tallinna keskraamatukogu algatus "Kunst raamatukokku" tõi juubeliaastal raamatukogudesse üle Eesti enam kui saja noore kunstniku näituse. "See kingitus on näidanud, et meil on väga palju andekaid noori kunstnikke, kes on oma annet teistega jagada saanud ning toreda kogemuse võrra rikkamad," sõnas riigikantselei EV 100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

Kingituse "Kunst raamatukokku" koordinaator Mirjam Kaun loodab, et raamatukogude koostöö noorte kunstnikega jätkub Lääne-Virumaal edaspidigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles