Tänavused linnapäevad toovad Keskväljakule saunafestivali

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäevane saunaskäik filmiti ka üles.
Pühapäevane saunaskäik filmiti ka üles. Foto: Kristi Ehrlich

Läinud pühapäeval võis linnarahvas näha Rakvere linnavalitsuse kõrval Parkali tänavas kahte küdevat sauna ja askeldamist nende ümber.

Ühes Kaitseliidu telksaunas ja ühes auto järelhaagisesse sisse seatud saunas viskasid leili ja lasid vihtadel välkuda Rakvere linnapea Marko Torm, kultuuriminister Indrek Saar, endine sumomaadleja Kaido Höövelson, ansambli Metsatöll kaks liiget, korvpallur Kristo Saage, Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen ja Rakvere linnavalitsuse planeerimisspetsialist Erkki Leek, kes sel päeval täitis hoopis saunapealiku kohustusi.

“Väikse kiiksuga üritus, et aasta lõpus ikka hing ja ihu puhtaks saada,” vastas saunapealik küsimusele, millega päise päeva ajal kesklinnas ka tegu on. Paaritunnise saunaskäimisega tehti reklaami tänavu suvel linnapäevade ajal Keskväljakul peetavale saunafestivalile, kuhu tuleb 15–20 erisugust sauna ja dušiala. Leegi sõnul ootavad nii telksaun kui ka auto järelhaagisesse tehtud saun rahvast ka suvisel ettevõtmisel. Saunafestivali tutvustavat eelüritust linnarahvale teadlikult ei reklaamitud, sest kaks sauna mahutasid vaid kutsutud seltskonna. 

“Kui linnarahvast oleks arvukalt kohale tulnud, oleks kitsaks jäänud,” märkis Leek, lisades, et üks Aqva vee- ja saunakeskusest tulnud klient lubas siiski ka nende saunadest läbi astuda.

Linnapea Marko Torm ütles, et saunafestival on kavandatud linnapäevade ajale just seepärast, et siis liigub rohkem rahvast, kellele soovitakse pakkuda natuke teistsugust elamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles