Filmiajakirjanike aastaauhinna Neitsi Maali võitis “Seltsimees laps”

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi "Seltsimees laps" üks peaosalisi Helena Maria Reisner.
Filmi "Seltsimees laps" üks peaosalisi Helena Maria Reisner. Foto: ERR

Täna jagati Sõpruse kinos välja Eesti Filmiajakirjanike Ühingu aastaauhinnad, nende hulgas aasta parima Eesti filmi preemia Neitsi Maali. 

Neitsi Maali auhinna 2018. aasta parima Eesti filmi eest võitis Moonika Siimetsa linateos "Seltsimees laps" Leelo Tungla mälestuste tehniliselt meisterlikult kinoekraanile toomise ning keerulise ajalooperioodi tundliku ja mõjuva kujutamise eest.

"Eesti vabariik 100 filmiprogramm andis filmitegijatele võimaluse tõsiselt tiibu sirutada ning programmi avafilmi võib julgelt lugeda siinse kino absoluutsete tippteoste sekka. Hääletustulemused olid sellegipoolest väga tasavägised ning tänavuste tugevate filmide rikkalikkus koos suure vaatajaarvuga peaks andma selge signaali nii rahastajatele, poliitikutele kui ka publikule, et Eesti filmil läheb vajaliku toe ning usalduse korral suurepäraselt," ütles Eesti Filmiajakirjanike Ühingu esimees Andrei Liimets.

Neitsi Maali viie nominendi hulka jõudsid veel Jaanis Valgu "Ahto. Unistuste jaht", Anu Auna "Eia jõulud Tondikakul", Kiur Aarma ja Raimo Jõeranna "Rodeo" ning Liina Trishkina-Vanhatalo "Võta või jäta".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles