Uuest aastast osutab Vinni vallas OÜ Askoterm asemel veeteenuseid AS Emajõe Veevärk

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinni vallas vahetus veeteenuse osutaja.
Vinni vallas vahetus veeteenuse osutaja. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Alates uuest aastast osutab Vinni valla Pajusti, Vinni ja Viru-Jaagupi alevikus ning Vetiku, Inju, Kadila, Kulina ja Kakumäe külas veeteenuseid AS Emajõe Veevärk. Seni veeteenuseid osutanud ettevõtja OÜ Askoterm lõpetab mainitud piirkondades veeettevõtjana tegutsemise.

Veeettevõtte vahetumise puhul otsustas Vinni vald astuda AS-i Emajõe Veevärk aktsionäriks ja anda ettevõtte aktsiakapitali sissemakseks üle vallale kuuluvad vee- ja kanalisatsioonirajatised. Koostöös Emajõe Veevärgiga on kavas teha investeeringuid vee- ja kanalisatsioonisüsteemide arendamiseks.

Vinni vallavalitsus ja AS Emajõe Veevärk teevad omalt poolt kõik selleks, et veeteenuste osutaja vahetumine kulgeks tarbijatele sujuvalt ning elukondlikult vältimatute teenuste osutamine ei katkeks. Kuni 31. detsembrini osutatud teenuste eest arveldatakse OÜ-ga Askoterm ja alates 1. jaanuarist tuleb teenuste eest tasuda AS-ile Emajõe Veevärk.

Teenuste hind inimestele üldjoontes ei muutu. Kui OÜ Askoterm osutatavate teenuste hinnad kehtestas Vinni vallavolikogu, siis AS-i Emajõe Veevärk osutatavate hinnad on kinnitanud konkurentsiamet. Volikogu määratud hind oli 3,30 ja AS-i Emajõe Veevärk küsitav on 3,313 eurot kuupmeetri eest koos käibemaksuga.

AS Emajõe Veevärk sõlmib kinnistuomanikega uued lepingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles