Kainestusmaja klientide arv on sarnane

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal vajati kainestusmaja abi kõige enam juulis ja septembris.
Eelmisel aastal vajati kainestusmaja abi kõige enam juulis ja septembris. Foto: Marianne Loorents

Aastavahetusel toimetasid politseinikud Rakveres kainenema viis inimest. Jõulukuul vajas kainestusmajas pea välja magamist 25 inimest, neist üks naine, kuu varem, novembris 30 inimest, kellest kaks olid naised. Oktoobris tõid politseipatrullid Rakvere arestimajja kainenema 32 inimest. Alaealisi napsutajaid nende hulgas õnneks ei olnud.

2018. aasta statistika näitab, et kõige enam viidi inimesi kainenema juulikuus ja septembris – mõlemas 37 meest-naist. Siiski ei erinenud need kuud kuigi palju teistest.

Rakvere patrullitalituse juht Reigo Loginov ütles, et kõige enam satub nende juurde kainenema inimesi kuu alguses ja pühade ajal. "Kuu alguses mõjutab seda palkade ja toetusrahade laekumine, millest osa alkoholi peale kulub," sõnas Loginov.

Politseiniku sõnutsi kaalutakse enne inimese arestimajja toimetamist tõsiselt selle vajadust. "Kainenema toimetatakse ta eelkõige tema elu ja tervise kaitseks. Võimalusel selgitame välja inimese elukoha ning toimetame ta sinna. Kui ta oma aadressi ei mäleta või on raske joobe tõttu iseendale ohtlik, viivad politseinikud ta kainenema," ütles Loginov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles