Täna põletatakse ühiselt kuuski

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuskedest süttivad kõikjal Eestis suured lõkked.
Kuuskedest süttivad kõikjal Eestis suured lõkked. Foto: Eero Vabamaegi

Täna tähistatakse kolmekuningapäeva, mis eesti rahvakalendris tähendab jõuluaja lõppu ja sel puhul põletatakse paljudes paikades ühiselt jõulukuuski.

Täna keskpäeval süüdatakse jõulukuused Haljala rahvamaja lõkkeplatsil.

Tund hiljem, kell 13 algab jõulukuuskede põletamine perepäeva raames Rakvere Ausambamäe pargis. Kuused saadetakse ära toredate mängude saatel, esinevad Omika Studiose sõutantsijad. Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte ütles, et kuna seekord langeb kolmekuningapäev nädalavahetusele, keskenduvad nad pereüritusele. “Kasutame ära pühapäeva, et vanemad koos lastega veedaks paar tundi aega värskes õhus,” sõnas Alte.

Kell 15 saab oma kuuse põlemist jälgida Sõmeru kaupluse vastas platsil. Sõmeru vallavalitsuse kultuurispetsialist Annika Aasa ütles, et traditsiooniliselt valmistatakse kohapeal ka imemaitsev mandliga puder ja lüüakse tantsu.

Samal kellaajal algab Väike-Maarjas perepidu “Talvevõlumaa”. Lusti lisatakse töötubade, jutunurga ja aardemänguga, avatud on kohvik. Peo lõpus kell 17 süüdatakse seltsimaja juures õues jõulukuused.

Kadrina huvikeskuses toimub algusega kell 15 kontsert “Jälle?! Näärid”, selle lõppedes kell 17 läidetakse laululava juures jõulupuud.

Piduliku tuletseremooniaga saadetakse kuused kell 17 ära Viru-Nigulas Maarja kabeli ja Aseri rahvamaja juures. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles