Rakvere tänavad upuvad soolalumme, abilinnapea lubas anda parima

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lume äraveole on takistuseks tänavate ääres parkivad autod. Pildil Pikk tänav Rakveres.
Lume äraveole on takistuseks tänavate ääres parkivad autod. Pildil Pikk tänav Rakveres. Foto: Meelis Meilbaum

Pärast möödunud nädalal ja veel nädalalõpulgi maha sadanud ohtrat lund on Rakvere linna tänavad uppunud soolalume putru, mis muudab väiksemate autodega liiklejate olukorra leebelt öeldes kehvaks.

Virumaa Teataja toimetusse helistas meesterahvas, kes kurtis, et Pikk tänav on muutunud juba läbimatuks, ning kuna ta üürib piirkonnas kortereid välja, helistavad murelikud üürnikud temale. Ka jäi mitu väiksemate autodega sõitjat hommikul hätta suurematel ristmikel, kus soolalumest vallid autot edasi lubada ei tahtnud.

Rakvere abilinnapea teede ja tänavate valdkonnas Neeme-Jaak Paap kõneles, et murelike linnaelanike kõnesid ja fotosid saavad nemadki. "Püüame igale olukorrale kohe reageerida," rääkis Paap ja rõhutas, et olukord paraneb iga tunniga.

Paabu sõnul hoiab heakorra eest vastutav Rakvere Linnahoolduse OÜ silma peal bussipeatustel, ülekäiguradadel ja teistel eluliselt olulistel punktidel. Öösiti käib ka lume äravedu. Näiteks hakatakse eeloleval ööl lund teisaldama mainitud probleemselt Pikalt tänavalt. Seal on aga omaette murekohaks teeservas parkivad autod. "Peame autoomanikega kuidagi kaubale saama," märkis Paap.

Pikk tänav on lumme uppunud.
Pikk tänav on lumme uppunud. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linna teedeinsener Lennart Korbe kõneles, et lume äraveoga tegeldi juba ööl vastu esmaspäeva ning kindlasti sellega jätkatakse. "Eelkõige Pikk tänav, Võidu, Posti, Tallinna ja Vene tänav," loetles teedeinsener probleemsemaid paiku kesklinnas. Lume äraveoga hakatakse tegelema umbes kell 9 õhtul ning see vältab kella neljani hommikul.

Korraga on linnas tööl üks laadur ja kaks-kolm autot, rohkemaks ei ole Korbe hinnangul vajadust. Töid teostavad AS Raktoom, OÜ Uno Transport ning läbirääkimised käivad linnal Eesti Teedega.

Korbe sõnul ei ole tänavune lumerohke talv linnale üllatuseks, pigem oli mullune talv lumevaene. "Tuleb lihtsalt pidevalt tööd teha ja lund ära vedada, muud varianti ei ole," ütles Korbe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles