Tapa muusika- ja kunstikool on aasta huvikooli nominent

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa muusika- ja kunstikool.
Tapa muusika- ja kunstikool. Foto: Eva Klaas

31. jaanuaril toimuval noortevaldkonna tunnustusüritusel kuulutab haridus- ja teadusminister Mailis Reps välja valdkonna kõige vägevamad tegijad, kes võistlevad 12 kategoorias. Avalikustatud aasta huvikooli nominentide seas on Tapa muusika- ja kunstikool.

Üle 60 aasta tagasi loodud Tapa muusika- ja kunstikool tegi möödunud aastal mitteformaalse õppimise IKT projekti, mis aitab muuta koolinoorte omaalgatuslikku kultuuritegevust noorte endi ja kogukonna jaoks haaravamaks, populaarsemaks ja kõrgetasemelisemaks. Koostöös partneritega antakse parimal tasemel meediaõpetust nii koolitunnis kui ka huvitegevusena.

Tapa muusika- ja kunstikool teeb koostööd Tamsalu gümnaasiumi ning Eesti rahvusringhäälinguga, kelle oskusteavet ja kogemusi on noortel võimalik kasutada projektis "Koolimeedia – hüppelaud päris meediasse". Huvikool sai 2017. aastal Lääne-Virumaa aasta huvikooli tiitli ning esitati samal aastal üleeestilisele noortevaldkonna tunnustuskonkursile aasta huvikooli kategoorias.

Aasta huvikooli nominentide seas on ka Tallinnas asuv Eesti Tantsuagentuuri (ETA) tantsukool ja Tartu lastekunstikool. ETA tantsukool pakub nüüdisaegset professionaalset tantsuõpet ning loome- ja esinemisvõimalusi noortele tantsijatele. Tantsukool teeb koostööd tantsukoolidega üle Eesti ning pakub professionaalset tuge, sh nõustamist, esinemisvõimalusi ning õpetajate ja õpilaste vahetust väikestele tantsuklubidele kõikjal Eestis.

Tartu lastekunstikool on tegutsenud juba alates 1957. aastast, olles seega Eesti vanim kunstialast huviharidust pakkuv kool. Kunstikool aitab lõimida mitteformaalset ja formaalset õppimist, tehes koostööd üldhariduskoolidega ja pakkudes neile kunsti valikkursuseid, mille raames kasutatakse ka nutikat noorsootööd.

Tunnustuse võitja selgub 31. jaanuaril toimuval noortevaldkonna tunnustusüritusel. Otseülekannet sellelt saab jälgida Eesti noorsootöö keskuse kodulehe www.entk.ee vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles