Tidrikul salakütitud põtrade lugu on otsaga kohtus

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsioon.
Keskkonnainspektsioon. Foto: Arvo Meeks

Keskkonnainspektsioon lõpetas kahe Tidriku külas eelmise aasta märtsi alguses salakütitud põdra juhtumi uurimise, olles tuvastanud teo toimepanijad.

“Meie poolt on otsus tehtud ja kätte antud,” edastas inspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul. Ta lisas, et kuna menetlusalused isikud on otsuse kohtusse edasi kaevanud, praegu jõustunud otsust ei ole ning kedagi süüdlaseks nimetada ei saa. Kui kaua kohtuveskid jahvatavad, on Leili Tuule ütlusel aga keeruline prognoosida. Varasema info põhjal sai keskkonnainspektsiooni Lääne-Virumaa büroo juhtumi uurimise alguses vihje, mida kontrollides jõuti kahe meheni ning leiti asitõendeid.

Salakütitud põtrade korjused oma jahimaadel avastanud jahindusühistu Ranna juhatuse liige Tanel Stroo ütles, et kuna kedagi süüdi pole mõistetud ja mingit täiendavat infot pole laekunud, ootab endiselt omanikku salaküttide reaalse tabamiseni viiva info jagajale välja pandud kahe tuhande euro suurune vaevatasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles